Ken je dat? Van die projecten waarvan je op voorhand al weet dat die met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op een ramp afstevenen?

Zo kwam ik op een project terecht wat net midden in het offerte traject zat. En, zoals vaak, kwamen er vragen terug van de leverancier.
Nu is dat op zich niet heel gek, het ging om de levering van machines en zo’n aanvraagpakket kan groot en complex zijn. Dus met zo’n offerteaanvraag wordt er altijd rekening gehouden met een vragenrondje: de leverancier stelt vragen en de ontwerper/opdrachtgever beantwoord deze vragen.
Alleen bij dit project hoorde ik dat er ruim 100 vragen terugkwamen van de leveranciers. Vijf leveranciers, elk ruim 100 vragen en uiteraard was er overlap maar er waren ook verschillende vragen.

Maar de grootste ramp was dat ze niet meer wisten welke vragen wél waren beantwoord en welke niet. Daarbovenop waren ze ook de draad kwijtgeraakt wélk antwoord ze hadden gegeven.

Op het moment dat ik dit hoorde, wist ik dat er tijdens de detailengineering en uitvoering een enorme bult meerwerk zou gaan komen.

“Een goede voorbereiding is het halve werk”

Het is een eeuwenoud gezegde, maar het is nog steeds de waarheid als een koe.

En als het aan die voorbereiding schort, om wat voor reden dan ook, dan is het des te belangrijker dat je verderop in je project je meerwerkadministratie wél goed regelt. En dat is nu precies de doelstelling van THRECS: een meerwerkportaal waar beide partijen hun meerwerken in bijhouden en waarin de status van de meerwerken zichtbaar is en waar het duidelijk is welke actie bij wie ligt.

Ben je benieuwd hóe we dat doen? Boek dan nu een online demo in of bel met het team van Ycontrol: 078 30 39 899. Wij horen graag hoe wij je kunnen helpen!

Wil je al mijn blogs en inzichten lezen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.