Over Threcs – Boilerplate

Of het nu om grote of kleine bouwprojecten gaat, er komen regelmatig ‘verrassingen’ boven die niemand had voorzien. Overleggen over extra werkzaamheden of juist minder werkzaamheden kosten tijd en stilleggen van het werk kost soms meer dan het ‘gewoon doen’. De pijn die dit met zich meebrengt wordt pas achteraf voelbaar. Wat bij oplevering een fuif had moeten zijn is ontaard in een deceptie. De kosten zijn de pan uitgerezen en er zijn talloze moeilijk te achterhalen wijzigingen geweest en het vingerwijzen is begonnen. Kortom, de bitterballen verdwijnen en alleen de mosterd resteert.


Hier begint onze missie. Wij gaan het meerwerkproces voorgoed veranderen.


Threcs is een SaaS-oplossing waarmee je overzicht houdt en inzicht krijgt op meerwerk. Een portaal dat de aannemer en opdrachtgever op een unieke manier bindt. Het meerwerkportaal helpt om het overzicht te houden welke veranderingen er precies plaats hebben gevonden ten opzichte van het originele plan, óf het is uitgevoerd én wat dit kostte. Threcs helpt met de verantwoording van deze wijzigingen en helpt kosten beheersbaar te houden.

In de meeste gevallen kan Threcs bijna real-time wijzigingen doorgeven die voordat deze uitgevoerd worden door de opdrachtgever geaccordeerd moeten worden. Waarmee beide partijen ervan op de hoogte zijn en ermee instemmen. Het hele proces wordt zo transparanter gemaakt. Is er een verandering? Dan wordt dit gecheckt en alles is te controleren en kosten blijven te overzien. Een project moet bitterbal-waardig zijn en blijven tenslotte.


CHANGE~CHECK~CONTROL

THRECS ONLINE

Hoe werkt het?

Het is simpel. Threcs is een online portal waar zowel de opdrachtgever als aannemer zich aan kunnen melden. Zij komen in een dedicated projectomgeving waar overzichtelijk het project omschreven staat. Zowel aannemer als opdrachtgever kunnen elke wijziging die ze willen of moeten doorvoeren hierin zetten. Dit gebeurt op werkzaamheid, omschrijving, kosten. De opdrachtgever ontvangt hiervan een notificatie en kan met één druk op de knop akkoord geven op de voorgestelde wijziging(en). Dit is gedurende het project een continu proces waardoor alle partijen precies weten waar ze staan.

REALITEIT

Gelijkwaardige toegang voor beide partijen.

In de realiteit is het nu zo dat één verandering als een waterval wijzigingen doorvoert door het hele project heen. En soms zijn die wijzigingen lastig te traceren of te bewijzen voor zowel de aannemer als opdrachtgever. Wie heeft nou wat gevraagd of gedaan met daarbij een domino-effect als multiplier. Het wordt snel onoverzichtelijk. Threcs zorgt ervoor dat die wijzigingen real-time overzichtelijk blijven en er voor elke beslissing draagvlak is. Zo betaal je nooit te veel, maar krijg je ook nooit te weinig betaald. Wij hechten er waarde aan dat beide partijen gelijkwaardige toegang hebben om het vertrouwen en moraal hoog te houden.

“THRECS is de eenvoudigste oplossing om alle partijen meer uit hun bouwproject te laten halen. Meer transparantie, meer zekerheid, meer grip.”

Voor wie is Threcs?

Alle bouwgoeroe’s, of je duizend man personeel hebt of je bent een zelfstandige vakman. Threcs helpt je door minder te ploeteren met je meerwerkadministratie.

Alle opdrachtgevers, of je nu één huis bouwt of een volledige stad. Threcs helpt je bouwen. Aan het vertrouwen, niet met de stenen.

“Focus op waar je goed in bent.
Threcs houdt bij waar je staat en wat er gebeurt.”

Over bouwen gesproken…

Ik ben Carmen Valk-Struik.
Mag ik mij even voorstellen?

Mijn naam is Carmen, oprichter en eigenaar van Ycontrol. Ik werk al jaren als Project Manager en Cost Engineer in de industrie en infra en heb gemerkt dat er op projecten heel veel tijd en geld verloren gaat door het niet op orde hebben van diverse processen en systemen. Mijn missie is om projecten efficiënter te maken en daarmee marges en werkplezier te vergroten.

Met mijn achtergrond weet ik waar de crux in projecten zit. Met mijn enthousiasme weet ik mensen mee te krijgen in een nieuwe werkwijze.

Ik ben getrouwd, heb twee tienerzoons en ben naast mijn betaalde werk ook vrijwilliger bij Voedselbanken Nederland en ik ben hoofdredacteur van het vakblad VIEWonVALUE.

Geïnteresseerd?

Ik wil mij inschrijven op de nieuwsbrief en zo op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het meerwerkportaal: